Magisch feeënstof & heel veel liefde bij elke bestelling! Shop nu

Menu

Gratis verzending vanaf €50,-
EUR

Mini Cart

Het is vandaag Wereld Muziek Dag (en de langste dag van het jaar!) en dat kan natuurlijk niet zomaar voorbij gaan.. Om het te vieren heb ik een aantal pop-gerelateerde liedjes verzameld! (Als in popje en niet de muziek-soort ;))
Ken jij er nog meer?

Barbie Girl – Aqua

Altijd al één van mijn guilty-pleasures, dat is vast niet heel verrassend. ?

Notenkraker dansende poppen – Tsjaikovski

Ik kijk al sinds ik klein was minimaal 1 x per jaar de notenkraker (oké stiekem dus veel meer ?), de afgelopen jaren het liefst ook nog in het “echt”. Het deel waarin de poppen tot leven komen kan natuurlijk hier niet missen. Alhoewel mijn poppen best flexibel zijn, moeten ze misschien nog even oefenen voor ze zo’n show kunnen dansen.

Betsy, my paper doll – Rosemary Clooney

Misschien wordt het tijd om ook een Betsy toe te voegen aan het Poppenfee poppen assortiment..

Paperdoll – John Mayer

De naam zegt het natuurlijk al 🙂

 

Een vaderdag cadeau bedenken valt niet altijd mee en je hoeft niet altijd heel veel input van papa zelf te verwachten.. 😉 Nou denk ik niet dat je een vaderdag cadeau hier bij De Poppenfee gaat vinden (al hoewel kindjes wel heel lang lekker zelf met de poppen kunnen spelen en rust stiekem een heeel goed cadeau is!), maar terwijl ik zelf aan het zoeken was vond ik een aantal cadeau’s die je samen met je kindjes goed zelf kun knutselen. Ik verzamelde een aantal leuke hieronder, want mama zijn is al druk genoeg!

Vaderdag BBQ saus en meat herbs – met printable – No Ordinary Tales

Liefde gaat door de maag en hier thuis is er een papa die best wel blij wordt van BBQ saus (en van BBQen in het algemeen). Bij deze DIY vind je niet alleen een lekker recept, maar ook nog een leuke manier om alles aan te kleden. Je vind de DIY hier!

Pret met papa – Hip en Hot

Dit vind ik een ontzettend leuk vaderdag cadeau, het is niet alleen best wel makkelijk om te maken, ziet er leuk uit, maar is extra leuk omdat er zoveel activiteiten in passen om te doen. En als je kinderen gezellig met papa op stap zijn leuke dingen doen, heb jij even me-time! Win-win noemen we dat 🙂 Je vind de DIY hier op hipenhot.nl.

Ontspannend vaderdag shirt/overhemd

Ik moest eigenlijk vooral heel erg lachen om dit idee, kids spelen lekker met de autootjes en papa kan nog even chillen. Ik vond het idee op Pinterest, maar kan niet echt goed vinden waar de DIY vandaan komt. (Mocht jij het wel weten, let me know!) Volgens mij heb je er alleen een wit (oud) overhemd of tshirt, textiel stiften en wat fantasie voor nodig. (Je kunt natuurlijk ook je kind zelf aan de slag laten gaan hiermee.)

Mok – 4mama – sien&co

Ik kreeg afgelopen moederdag een hele mooie versierde mok cadeau en papa keek best wel een beetje jaloers 😉 Je kunt net als bij het voorbeeld aan de slag gaan met een template, maar natuurlijk ook je kids de vrije hand geven.. Je vind de knutsel hier!

Vaderdag kookschort – Our Family World

Deze DIY past best wel goed bij de eerste van dit rijtje, ook leuk als setje dus! Mocht het voor een vader zijn die niet zo’n ster in BBQ’en is, dan kun je er natuurlijk ook iets anders op zetten, zoals #1 papa of allerliefste vader. Je vind de DIY hier.

Wat is een (Poppen)fee zonder toverstafje, de magie moet natuurlijk ergens vandaan komen! 😉 Maar van al dat harde feeën werk krijg je ook wel honger, daarom verzamelde ik fijne toverstafjes die je honger zo weg toveren!

Chocolade unicorn toverstaf – Moodkids

Ik zou deze toverstafjes heel graag standaard in mijn atelier willen hebben, maa. Je vindt de toverstafjes hier op de website van moodkids.

Watermeloen toverstafjes – Weelicious

Een stuk gezonder dan de toverstafjes die eerder voorbij kwamen zijn deze watermeloen toverstafjes. Volgens mij maak je ze hele makkelijk met een stervormig (koekjes)uitsteker, een prikker, watermeloen en blauwe bessen. Ik vond het recept/DIY hier.

Toverstafjes met chocolade – Talk Nomz to me

Deze chocolade toverstafjes zijn denk ik net wat makkelijker dan de unicorn toverstafjes, maar lijken mij ook erg smakelijk. En je kunt ze natuurlijk heel mooi versieren met allerlei glittersuiker en decoratie. Hoe je ze maakt vind je op de website van Talk Nomz to me, hier!

Cake toverstafjes – Flair

Deze toverstafjes hebben geen chocolade, maar gelukkig wel cake, glazuur en spikkels, dus die honger is zo weggetoverd hoor! Je vindt ze hier, op de website van Flair.

Koekjes toverstaf – Red Ted Art

Deze leuke koekjes op stokjes vind ik zo schattig, volgens mij ook heel erg geschikt om door kindjes zelf te laten versieren (en daarna opeten natuurlijk)! Je vindt het recept hier op de website van Red Ted Art.

Heel veel magisch maakplezier! ⭐️
Liefs, De Poppenfee

Pas deelde ik al knutsel-kroontjes die natuurlijk extra leuk zijn om voor Koningsdag te maken, maar er zijn nog veel meer fijne knutsel ideeën. Ik verzamelde er een aantal hier, maar meer inspiratie hier op het Poppenfee Pinterest account te vinden, met natuurlijk een koningsdag-inspiratie-bord.

Koningsdag tutu – via bmellow.nl
tutu koningsdag tule
Hoe leuk is deze tutu?! Je hoeft de naaimachine er niet voor uit de kast te halen en je kunt een grote versie maken en een kleintje voor je popje. Je kunt om het af te maken natuurlijk ook nog wat oranje tule toevoegen. Hoe je deze tutu maakt vind je hier op bmellow.nl.

Koningsdag aardbeien – via Laura’s Bakery
koningsdag recept
Dit is een makkelijk recept, je hoeft eigenlijk alleen maar te dippen, maar het ziet er super feestelijk uit. En alhoewel het natuurlijk niet gezond is, misschien alsnog wel beter dan de vette en zoete snacks die er de rest van de dag gegeten worden. Je vindt het recept op laurasbakery.nl (waar nog heel veel meer fijne recepten staan!)

Koningsdag tshirt met ketting – Moodkids
koningsdag shirt ketting diy
Je pimpt een wit t-shirt super snel om tot een echt koningsdag-meiden-shirt! Rest ons alleen nog maar hopen dat het tshirten-weer is de 27e ;). De benodigdheden en stappen staan hier op moodkids.nl

Koningsdag slinger – via Knutselopdrachten
slinger koningsdag
Deze slinger is ontzettend vrolijk en je hebt er niet veel voor nodig. Binnen no-time heb je het huis, je kraampje of kleedje helemaal versiert. Volgens mij kun je de slinger ook prima in andere kleuren maken voor bijvoorbeeld een prinsessenfeest. Je vindt de knutsel op knutselopdrachten.nl.

Aan het eind van deze maand vieren we Koningsdag, een goed excuus om kroontjes te maken! (Al heb je daar natuurlijk eigenlijk helemaal geen excuus voor nodig..)
De Poppenfee verzamelde de leukste, maar ook makkelijkste bij elkaar. Ze zijn heel erg geschikt voor prinsessen (of prinsen), maar nog leuker als je er ook eentje maakt voor jouw pop! Iedereen weet, twinning=winning 😉

DIY Kroontje van plastic fles – via Moodkids
knutsel kroon plastic fles
Met deze super makkelijke en leuke knutsel maak je van een plastic fles een gaaf kroontje. Je vind de stappen en benodigdheden hier op moodkids.

WC/keuken-rol kroontje – via Craft & Creativity
wcrol kroon knutsel diy
Dit is een knutsel met wc-rol (laat Ursula het maar niet horen ;)), maar erg simpel en snel te maken. Je kunt het met washi tape, verf en glitter natuurlijk ontzettend mooi maken, niemand die nog ziet dat het ooit een wc-rol was. Je vindt de knutsel-stappen hier op de website van craft&creativity.com

Kroon van pijpenragers – via Kelli Murray
kroontje goud knutsel
Deze leuke kroontjes maak je van pijpenragers en eventueel een haarband, natuurlijk ook ontzettend leuk in andere kleuren. Je vindt de DIY hier op de site van Kelli Murray.

! Let op: Als papier nat wordt (jammer genoeg regent het nog wel eens op Koningsdag) kan het afgeven op je kleding of je popje.